St. Olavs Hospital var unikt som universitetssykehus da det sto ferdig i 2014. Det er det eneste universitetssykehuset delt opp i en klar kvartalsstruktur tilpasset bybildet. Sentrene er sammenbundet med kulvert under terreng og med broer i 2. etg., som rommer behandlingsarealer, og i 3. etg., som rommer forskningsarealer. Dette har gjort det mulig å binde sammen store, felles arealer på tvers av sentrene.
Kvinne-barn-senteret, ett av de første sentrene i utbyggingen, følger prinsipp for generelt senter: poliklinikk, vestibyle, kantine, prøvetaking og vrimleareal i 1. etg. Operasjon i 2.etg med broforbindelse til Bevegelssesenteret og Laboratoriesenteret. NTNU areal i 3. etg samt sengeposter i 4. 5. og 6. etg.
Ved bruk av tegl i utvendige fasader knyttes senteret til resten av sykehusområdet, der de enkelte bygninger skal inngå i et samlet anlegg. Senteret uttrykker likevel sin egenart gjennom volum-oppbygging og dimensjonering. Vi har søkt å finne et lett og åpent uttrykk som virker innbydende for både barn og voksne.
Bygningens trafikkarealer ligger åpent mot det indre gårdsrommet, som er en del av senterets terapeutiske tilbud. Gårdsrommet skal fungere som et attraktivt rekreasjonsområde for pasienter og ansatte.
Samarbeidspartnere
Madsø Sveen Arkitekter as