Ersta Nya Sjukhus

Ersta Nya Sjukhus har fått plass på en smal tomt mellom det eksisterende Ersta Sjukhus og Folkungagatan på Södermalm i Stockholm. Prosjektet har løst hele sykehusets program på den nye tomten og har samtidig beholdt det verneverdige Sjuksköterskehemmet fra 1930- tallet.

Oppdragsgiver

Ersta Diakoni, Stockholm

Sted

Stockholm

Status

Pågående

Periode

2014

Areal

32.000m2 nybygg

Funksjon

Sykehus

Fagområde

Arkitekt

Ersta Sjukehus er et privat sykehus drevet av Ersta Diakoni som får sine pasienter gjennom det offentlige helsevesenet i Stockholm. Det nye sykehuset skal overta alle somatiske funksjoner, med unntak av hospice, fra det eksisterende sykehuset og produksjonen skal økes vesentlig.

Med utgangspunkt i den eksisterende topografien og bebyggelse i nærmiljøet har Ratio arkitekter sammen med Nyrens Arkitektkontor tegnet et nytt bygg til Ersta Nya Sjukehus. Bygget, som er plassert i et urbant bymiljø, har fått en åpen og velkommen entrè mot Folkungagatan. En intim glassgate fører inn i bygget gjennom en ny inngang fra Folkungagatan. Inngangen leder opp til gårdshaven to plan opp og knytter kontakten til det opprinnelige sykehuset og Erstas røtter.

Det eksisterende sykepleierhjemmet er beholdt og vil bli ombygget for utadvendte utleie funksjoner i 1.etg og kontorer for sykehuset på øvre etasjer.

Kontaktperson

Michael Geyer

Sivilarkitekt MNAL

+47 41 01 86 29

michael.geyer@ratioark.no

Eksterne bidragsytere

Nyrèns Arkitektkontor

Faser

Utvidet skisseprosjekt

Funksjonsprosjekt

Folkungagatan
1/3 Fra Folkungagatan
Erstagatan mot söder
2/3 Erstagatan mot sør
Lilla Erstagatan
3/3 Fra Lilla Erstagatan