søk
english

Stavanger Konserthus

Oppdragsgiver
Stavanger Kommune

Areal
16.500 m2

Status
1. premie i åpen internasjonal arkitektkonkurranse 2003
Åpnet 15. september 2012

Stavangers nye konserthus ligger på kaikanten ved byens havnebasseng. Bygget består av to volumer, et lett og åpent i glass, og et tungt og lukket i betong. De to volumene gir identitet til byggets to, komplementære saler.

Glassvolumet inneholder flerbrukssal og publikumsfoaje, og danner en fondvegg mot inngangsplassen. Flerbrukssalen benyttes til ulike aktiviteter, som for eksempel elektronisk musikk, ulike former for gjestespill og dans. Salen er plassert i forlengelsen av foajeen på inngangsplanet. Sidescenen har åpning mot plassen og uteamfiet, slik at den også betjener forestillinger og konserter utendørs.

Det tunge, lukkede bygningsvolumet inneholder orkestersalen, og danner ryggen i foajeområdet. Her ligger garderober, artistområder, øverom for orkesteret og administrasjonens lokaler. Orkestersalen har form som et åpent ”hulrom” i det lukkede volumet, i kontrast til flebrukssalen, som er en lukket ”boks” i det åpne volumet. Salen er dedikert og spesialisert for akustisk framført musikk, med mål etter fremragende konsertsaler i Europa.

Credits
Foto bygning: Jiri Havran / Ratio arkitekter as / Stavanger Aftenblad / Event Partner
Flyfoto: Jon Ingemundsen


Linker
Stavanger Konserthus
Stavanger Konserthus.pdf >>lukk >>